Britt (60) fra Bergen delte tomten sin i to, bygde nytt hus i hagen – og fikk datter og familien som nærmeste nabo

11. jul. 2019 | Boligreportasjer, Tidligere prosjekter

BYGGE NYTT HUS I HAGEN: Da Britt Buen Sivertsen fra Bergen ble enke ble eneboligen på Skjold både for stor og for tidkrevende vedlikeholdsmessig. Løsningen for den spreke 60-åringen ble å dele tomten i to og å bygge en ny, lettstelt funkisbolig tilpasset hennes behov i “hagen”. I tillegg fikk hun datter med familie som nærmeste nabo.

(Husk å se video og bildeserien nederst i artikkelen)

For Britt og familien er livet med nærhet, mye besøk og hjelp i hverandre en velkommen endring siden det nye huset sto ferdig i desember 2018.

FAKTABOKS:

Kunde: Britt Buen Sivertsen
Lokasjon: Skjold, Bergen-kommune
Størrelse: 110m²
Oppstart: April 2018
Ferdigstilt: Desember 2018

Se flere bilder av boligen her.

– Det er jo en fordel for meg at de er rett i nærheten. Og for de også vil jeg tro. Jeg får sett de oftere enn om de bor lengre unna og hvis de trenger hjelp eller barnepass så kan jeg jo bare komme rett bort en liten tur, forteller Britt, som til daglig jobber på en skole i nærområdet.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

REPORTASJE: Bli med daglig leder Yngve Jacobsen inn til Britt Buen Sivertsen og se hvor utrolig fint hun har fått det etter at hun delte tomten sin i to og bygget en ny, flott og moderne funkisbolig i hagen på Skjold i Bergen.

Tok lengre tid enn antatt

Men at den nye hverdagen hun erfarer nå, med familie og barnebarn “i hagen” skulle ta over to år, hadde ikke Britt sett for seg før hun begynte.

– Byggesøknad og tegninger ble sendt kommunen i desember 2016. Og søknaden ble faktisk ikke godkjent før i februar 2018. Så det tok litt tid med den prosessen. Men så har jeg hørt at folk venter mye lengre enn dette også, så det var kanskje ikke så gale, forteller Britt.

Til å bygge huset valgte hun Norgeshus-forhandleren Vest Norsk Bygg AS. Da tegningene først ble godkjent var daglig leder og byggmester Yngve Jacobsen og hans team raske med å fullføre resten av prosjektet.

– Når alt var godkjent var Vest Norsk Bygg på fra dag én. Derfra og til boligen sto ferdig synes jeg det gikk veldig kjapt og huset sto faktisk ferdig rett før jul 2018.

ROMSLIG: En åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken gjør at den omlag 110 kvadratmeter store boligen føles meget romslig og innbydende. Legg merke til de flotte detaljene og fargekombinasjonene. 

Smart med to innkjørsler

Litt av årsaken til at papirarbeidet tok så lang tid var på grunn av at tomten originalt inneholdt to innkjørsler, én på hver side.

– Istedenfor å bruke den gamle innkjørselen, slik at begge fikk den samme, ønsket jeg gjerne å bruke den på motsatt side til det nye huset.

– Det var en veldig smart løsning for på denne måten fikk vi både bedre parkeringsplass til boligene i tillegg til at det skapte en mer naturlig følelse av to adskilte tomter, forteller Britt, og det kan jo faktisk være litt greit når man bor så nærme.

Ja, for mange tenker vel at det kan være en utfordring å bo så tett opp i familien. Det blir ikke i overkant mye besøk i tide og utide altså?

– Nei, det synes jeg ikke. Det er mange som spør om det er slitsomt å ha barnebarna så nærme, men for meg har det gått veldig, veldig fint. Vi stikker innom når vi vil og når det passer – og dersom vi ser behovet for det etterhvert så får vi lage oss noen naboregler, ler hun.

STRØKENT: Hovedbadet er stort med toalett, baderomsmøbler og dusjhjørne. De grønne plantene gir en herlig kontrast til de gråe, kvaratiske flisene Britt har valgt på både gulv og vegg.

En prosess med delte følelser

En spesiell episode fra byggeprosessen husker Britt godt. Da hun kom hjem fra jobb etter første dag med graving var hagen endevendt.

– Gravemaskinen måtte gå inn fra innkjørselen til det gamle huset som førte til at en del mark og busker røk til. Jeg visste jo at vi måtte grave og sprenge, men i utgangspunktet trodde jeg at denne delen av hagen ikke skulle bli berørt. Jeg var rett og slett ikke forberedt på endringene, forklarer hun.

Sjokket gikk heldigvis fort over da Yngve og maskinentreprenøren forklarte hvordan de skulle planere og gjøre det skikkelig, slik at hun kunne plante og stelle til igjen når huset var på plass.

GJENNOMFØRT: Britt valgte duse naturtoner på veggene. Resultatet ble nydelig mot den hvite enstavs eikeparketten og med det gode lysinnslippet fra vinduene.

Når grunnarbeidet var ferdig startet tømrerarbeidet og møtet med tømrer Thomas Kleppe hos Vest Norsk Bygg AS ble en positiv opplevelse.

– Thomas var virkelig fantastisk, han er jeg bare helt superfornøyd med! Det må du huske å få tydelig med i artikkelen, understreker Britt med et smil.

– Utrolig hyggelig, faglig dyktig og han passet på at alle de andre fagarbeiderne utførte godt arbeid. Jeg opplevde virkelig at han behandlet huset mitt som om det var hans eget. Og var det noe som ikke var bra nok så gjorde de det faktisk på nytt, forteller hun fornøyd.

Kommunikasjon mellom byggherre og utførende byggmester/prosjektleder er en sentral faktor når man skal bygge bolig. Selv om mye er besluttet i planleggingsmøter på forhånd kommer det ofte opp uforutsette ting eller endringer og da er det viktig at kommunikasjonen er god.

– Det at du føler deg hørt og forstått er utrolig viktig i en slik byggeprosess, for både små og store detaljer kan du jo sjelden gjøre om på når det først er blitt gjort. Hele veien opplevde jeg at vi hadde en veldig god dialog og kjemi, og var det noe jeg lurte på så fikk jeg fort svar, forteller Britt.

– Jeg slapp liksom å føle meg dum når jeg stilte ulike spørsmål – det satte jeg stor pris på!

SØRVENDT: Med utgang fra stuen har boligen også en flott terrasse langs hele boligens side.

Vedlikeholdsfri hverdag

Det moderne huset i Skjoldstølen er bevisst tilrettelagt for en så vedlikeholdsfri fremtid som mulig.

Britt har valgt mange kvalitetsmaterialer for å sørge for at så lite arbeid som mulig må legges inn for at huset skal tåle tidens, og ikke minst værets preg.

– Jeg valgte å legge ekstra penger på vedlikeholdsbestandige materialer. Det koster litt mer her og nå, men det er jeg overbevist om at det er verdt både i sparte kroner og ikke minst tid når jeg ser det i et lengre perspektiv. Hverdagen blir garantert litt enklere når jeg slipper stress med slikt.

Med aluminiumskledde vinduer og solid veggkledning, samt terrassebord av Møre Royal er det kun behov for mindre grep i ny og ne. Og det var nettopp dette som sto i fokus allerede fra starten av prosjektet.

IDYLL: Ikke bare fikk Britt en ny og moderne bolig tilpasset hennes behov, hun fikk også en stor takterrasse uten innsyn og med utsikt over nærområdet. En genial løsning i tettbygde bystrøk!

Takterrasse uten innsyn

På boligens tak finner vi en fantastisk, nærmest skjult takterrasse med utsikt over nærområdet.

Selv om det er forholdsvis tett mellom husene her og naboer i alle retninger er denne mer eller mindre skjermet for innsyn. Dette er virkelig en genial løsning i slike tettbygde strøk og en klar favoritt hos Britt.

– Ja, takterrassen er veldig viktig for meg, det har blitt mitt lille fristed. Her er det god plass da den utnytter hele grunnflaten til boligen. Jeg fikk også bygget meg en slags utestue der oppe med overbygg i tillegg til at jeg har en liten bod til lagring av puter og utemøbler gjennom vinteren slik at jeg slipper å bære alt opp og ned trappen hver gang, forklarer hun.

Så nå venter du bare på en drømmesommer som i fjor slik at den kan nytes til det fulle?

– Hehe. Ja, jeg er definitivt klar for en kjempesommer! Men hele ferien skal ikke tilbringes på taket, en del må jeg bruke på hagen også, og til å fikse til igjen rundt huset. Jeg er veldig glad i blomster og at det ser fint ut, smiler hun.

FORNØYD: Britt Buen Sivertsen er strålende fornøyd med at hun valgte å dele tomten i to og bygge nytt hus i hagen. Her sammen med daglig leder Yngve Jacobsen i Vest Norsk Bygg AS, som bygde huset.

 

Familien i hagen

En splitter ny bolig, vedlikeholdsfri hverdag og takterrasse i særklasse til tross, så er familien i nabohuset det desidert kjekkeste.

– Det er masse jeg kunne trukket frem som jeg er fornøyd med, men å ha familien i nabohuset er absolutt det beste ja! Det er nok veldig individuelt om man ønsker en slik løsning eller ikke. Hvordan man er som person og relasjonene innad i familien er nok avgjørende for om det skal fungere. Men vi er hvertfall veldig fornøyd og det gir oss en rekke fordeler i hverdagen.

Én slik fordel for eksempel er å få gå med mormor til skolen om morgenen, for Britt er også lærer på skolen hvor eldste barnebarnet går.

– Det er veldig praktisk! Han kan komme til meg før skolen starter dersom foreldrene begynner på jobb klokken 7 og så går vi sammen til skolen.

– Det føles fint å være slik til nytte. For jeg vet jo at de ikke forventer noe av meg og jeg forventer ingenting tilbake heller. Da er det ekstra kjekt å bli brukt litt. Vi har et veldig balansert og avslappet forhold til det og så får vi jo se hvordan det blir med tiden. Jeg er uansett overbevist om at dette er en god løsning for oss, konkluderer Britt.

Siden du nå har lest hele artikkelen vil du kanskje se bildeserie fra boligen under eller lese flere av våre boligreportasjer. Husk å følge oss på Instagram og Facebook for å få beskjed når vi publiserer flere boligreportasjer som denne. 

Se bildene her

NYTT HUS I HAGEN: Britt delte tomten sin i to og bygget seg en flott, lettstelt funkisbolig i hagen på Skjold. I hennes gamle hus (det røde) bor nå datteren med familie. 

IDYLL: Med den nye boligen fikk hun også en stor takterrasse uten innsyn og med utsikt over nærområdet. En genial løsning i tettbygde bystrøk!

VELKOMMEN INN: Det er ikke vanskelig å se at Britt har øye for detaljer og at hun liker å gjøre ting skikkelig. For et innbydende inngangsparti!

INNGANGSPARTI: Det første som møter oss på innsiden av boligen er en akkurat passe stor gang. Her er det oppbevaringsmulighet til ytterklær, sko etc. Den leder så videre til et praktisk gjestetoalett, samt stue og kjøkken i hovedetasjen. 

TOALETT: I tillegg til gang, stue og kjøkken har boligen et praktisk gjestetoalett. 

MODERNE: På vei inn i stuen er det første som møter deg dette lekre kjøkkenet med slette, lysegrå fronter. 

GODE LØSNINGER: Britt trives godt på kjøkkenet. Her har hun godt med skap- og benkeplass til både oppbevaring og matlaging. 

ROMSLIG: En åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken gjør at den omlag 110 kvadratmeter store boligen føles meget romslig og innbydende. Legg merke til de flotte detaljene og fargekombinasjonene. 

LYST: Ved å lage en vinkel ut i rommet med en del underskap fra kjøkkenet fikk Britt ekstra plass til finservise på baksiden, praktisk rettet mot spisebordet. I tillegg oppleves på denne måten spisestuen nesten som en egen sone.  

GJENNOMFØRT: Britt valgte duse naturtoner istedenfor vanlig hvit på veggene. Resultatet ble nydelig mot den hvite enstavs eikeparketten og med det gode lysinnslippet fra vinduene.

 

KONTRAST: Bak TVen er det malt en tidsriktig kontrastvegg for å bryte opp. Legg merke til hvor fint det blir med lyset fra spottene i taket når det lir mot kveld.

LYST: De store sørvendte stuevinduene gir rikelig med naturlig lysinnslipp i hele oppholdsrommet.

UNDERETASJEN: Fra stuen ledes vi ned i underetasjen som består av gang, tre soverom, et stort bad, vaskerom og en liten bod. 

STRØKENT: Hovedbadet er stort med toalett, baderomsmøbler og dusjhjørne. De grønne plantene gir en herlig kontrast til de gråe, kvaratiske flisene Britt har valgt på både gulv og vegg.

PRAKTISK: Selv om boligen ikke er fryktelig stor har Britt fått plass til alt hun trenger, inkludert et flott vaskerom, strategisk lokalisert ved siden av hovedbadet. 

SKIKKELIG: Til og med vaskerommet er ordentlig lagt til. Her er ikke noe uferdig, men skap, vask, benkeplate og tørkestativ er alt på plass. 

MASTER BEDROOM: Britts soverom er av god størrelse og pent møblert. Legg spesielt merke til hjørnevinduet 😍

WALKIN-CLOSET: I tilknytning til hovedsoverommet har Britt fått laget seg et eget Walkin-Closet med god plass til oppbevaring og omkledning. 

VEDLIKEHOLDSFRITT: Utvendig er huset kledd med oljekokt Royal-kledning på veggene og selvrensende vinduer av aluminium. På denne måten blir husets vedlikeholdsbehov minimalt.

SØRVENDT: Med utgang fra stuen har boligen også en flott terrasse.

TAKTERRASSE: Et bilde sier mer enn tusen ord?😍

STOR: På takterrassen er det god plass til flere sittegrupper da den utnytter hele grunnflaten til boligen.

TØRT: Deler av takterrassen er overbygget. I tillegg er det luker med plass til lagring av puter og utemøbler i veggen. Slik slipper Britt å bære alt opp og ned trappen hver gang.

FORNØYD: Britt Buen Sivertsen er strålende fornøyd med at hun valgte å dele tomten i to og bygge nytt hus i hagen. Her sammen med daglig leder Yngve Jacobsen i Vest Norsk Bygg AS som bygde huset.

 

Siden du nå har lest hele artikkelen vil du kanskje se bildeserie fra boligen  eller lese flere av våre boligreportasjer. Husk å følge oss på Instagram og Facebook for å få beskjed når vi publiserer flere boligreportasjer som denne. 

SELSKAPET

Vest Norsk Bygg AS er et lokalt og allsidig byggefirma med nedslagsfjell på Askøy, Sotra, Bergen og omegn. Vi hjelper deg med alt innen byggfaget. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak, med kvalitet – til rett pris. Vurdér oss gjerne til ditt neste prosjekt!

SOSIALE MEDIER

KONTAKT

Vest Norsk Bygg AS
Florvågvegen 19,
5305 FLORVÅG

Copyright © 2020. Vest Norsk Bygg AS.
PersonvernInformasjonskapsler