Norgeshus Vest Norsk Bygg sponser Team-Rynkeby og forskning på barnekreft

6. feb. 2020 | Nyheter

Vi er stolt av å kunne fortelle at i år er vi i Norgeshus Vest Norsk Bygg med som sponsor av Team-Rynkeby. – Det er mange gode veldedige tiltak og organisasjoner der ute, men disse traff oss spesielt da det kombinerer et godt synlig arrangement med bidrag til Barnekreftforeningen, forteller daglig leder Yngve Jakobsen.

Team Rynkeby – God Morgon er et europeisk veldedighetsprosjekt som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlig sykdom. 

Prosjektet ble startet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til juicevirksomheten Rynkeby Foods bestemte seg for å sykle til Paris for å trene og se innspurten i Tour de France. 

Deltakerne samlet inn sponsormidler til turen, og de var så flinke til det, at de hadde penger til overs da de kom hjem. Overskuddet donerte de til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født. 

Siden den første turen har Team Rynkeby – God Morgon samlet inn mer enn 500 millioner NOK til barn med alvorlige sykdommer. 

REPORTASJE: Bli med daglig leder Yngve Jacobsen i Vest Norsk Bygg AS hjem til Lasse og Anne-Grethe Øvreås og denne fantastiske funkisboligen i sjøkanten i Eikeviken.

Går til barnekreftforeningen i Norge

Det triste faktum er at ett av 450 barn blir rammet av kreft før 15-årsalderen – hvert femte barn overlever ikke sykdommen. Det gjør barnekreft til den mest dødelige sykdommen blant barn i alderen 1–15 år. 

Og ikke nok med det. Omtrent halvparten av de barna som overlever en kreftsykdom, gjør det med forskjellige former for senfølger. Det kan blant annet være konsentrasjonsproblemer, amputerte lemmer, barnløshet og store hjerneskader.

– For at flere barn skal kunne overleve kreft med færre senfølger, er det behov for forskning på barnekreft, forteller Jakobsen. Og selv om det kanskje ikke er alverdens, håper vi vårt lille bidrag også kan være med å gjøre en forskjell for Barnekreftforeningen her i Norge.

Vi ønsker Team Rynkeby masse lykke til med oppkjøringen og rittet – og takker for den fantastiske jobben alle i tilknytning til Barnekreftforeningen gjør!

SELSKAPET

Vest Norsk Bygg AS er et lokalt og allsidig byggefirma med nedslagsfjell på Askøy, Sotra, Bergen og omegn. Vi hjelper deg med alt innen byggfaget. Vi tegner, søker, bygger nytt, bygger på og bygger om. Alt under ett tak, med kvalitet – til rett pris. Vurdér oss gjerne til ditt neste prosjekt!

SOSIALE MEDIER

KONTAKT

Vest Norsk Bygg AS
Florvågvegen 19,
5305 FLORVÅG

Copyright © 2020. Vest Norsk Bygg AS.
PersonvernInformasjonskapsler